Dec
21
2014

Biblia prezintă multe angelofanii – arătări fizice ale îngerilor – deși aceste ființe cerești au un corp spiritual, invizibil

Biblia prezintă multe angelofanii - arătări fizice ale îngerilor - deși aceste ființe cerești au un corp spiritual, invizibil. În primele două capitole ale Evangheliilor după Matei și Luca sunt prezentate cel puțin patru angelofanii, când îngerii adresează câteva mesaje oamenilor implicați în procesul întrupării Mântuitorului Isus Hristos.

  1. Primul mesaj al îngerilor este adresat soților Zaharia și Elisaveta, informându-i despre nașterea lui Ioan Botezătorul, care urma să devină antimergătorul Mântuitorului Isus Hristos.
  2. Al doilea mesaj angelic este adresat Mariei, fecioara prin care Se va întrupa în mod miraculos Mântuitorul.

  3. Al treilea mesaj este pentru Iosif, logodnicul Mariei, care avea întrebări în legătură cu logodnica lui care era însărcinată.

  4. Al patrulea mesaj este adresat unui grup de păstori careși păzeau turmele de oi în timpul nopții. Îngerul le-a spus: „Nu vă temeţi: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi, în cetatea lui David, vi S-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul.” (Luca 2:11)

Analizând cuvintele trimisului ceresc putem înțelege cât de mare este dragostea lui Dumnezeu pentru toți oamenii:

I. ÎNCURAJARE: ,,Nu vă temeți!” Dumnezeu cunoaște dimensiunile fragilității, vulnerabilității și epuizabilității umane.

II. ANUNȚARE: ,,Vă aduc o veste bună.” Vestea vine de Dumnezeu,  autoritatea Universului, către oamenii condamnați la moarte din cauza păcatului, că au fost grațiați de pedeapsa capitală.

III. ANTICIPARE: ,,va fi o mare bucurie pentru tot norodul.” Oamenii grațiați care părăsesc închisoarea înțelegând că vinovăția lor era suficient de mare ca să fie condamnați la moarte nu mai pot fi altfel decât bucuroși.

IV. PRECIZARE: ,,Astăzi, în cetatea lui David...” Îngerii precizează cel mai bun loc - AICI, și cel mai bun timp - ACUM. Într-o lume sufocată de politică, diplomație și promisiuni electorale, Dumnezeu oferă darul mântuirii acum și aici.

V. EXPLICARE: ,,vi S-a născut un Mântuitor...” De foarte lucruri au nevoie muritorii, însă cea mai mare nevoie umană este nevoia de viață veșnică: Mântuitorul a venit să ne aducă iertarea de păcat, mântuirea, viața veșnică.

VI. IDENTIFICARE: ,,care este Hristos, Domnul.” E suficient pentru noi să aflăm faptul că dintre miliardele de îngeri, Dumnezeu L-a trimis pe singurul Său Fiu, Isus Hristos, ca să Se întrupeze pe pământ și să moară în locul oamenilor păcătoși. El a venit la noi și noi ne deschidem sufletul pentru El. Religia este o problemă de grup, credința este o problemă personală. Religia și filosofia sunt încercările oamenilor de a umple golul lăsat de plecarea lui Dumenzeu din inima omului, după ce acesta a păcătuit prin infidelitate față de propriul Creator.

Religia conduce la idolatrie, filosofia la evoluționism, umanism și ateism. Relația spirituală personală cu Hristosul venit prin întrupare în lumea noastră ne oferă viață veșnică. Crăciunul este aniversarea Lui, sărbătoarea lui, dreptul Lui. La aceste sărbători, îmbogățiți de experiențe și informații noi, Îl vom sărbători pe Sărbătorit. Sărbătoritul este Mântuitorul întrupat în ieslea din Betllem, întrupat pentru noi amândoi.

About the Author: Luigi Mitoi

Comments are closed.