May
24
2015

Evenimentele care se precipită pe scena istoriei ne surprind pe toți, afectându-ne în mod serios convingerile despre lume și viață

Evenimentele care se precipită pe scena istoriei ne surprind pe toți, afectându-ne în mod serios convingerile despre lume și viață. Marile puteri se clatină, violența capătă dimensiuni nemaiîntâlnite și o agitație fără precedent a cuprins întreaga Planetă. Soluția ideală în această situație este căutarea și apropierea de Dumnezeu. Lui Dumnezeu nu îi este frică de război, economia Împărăției Sale nu se clatină, armata îngerilor Săi deține în continuare supremația, dragostea Sa este veșnică, Golgota este în același loc, mormântul din care a înviat Cristos este în continuare gol. De ce  este bine să-L caute omul pe Dumnezeu în aceste vremuri tulburi?

1. Nevoia de viață veșnică. Tânărul bogat era stabil financiar, societatea timpului său era relativ liniștită, era un bărbat tânăr și educat și totuși a dorit să aibă viața veșnică. Deși trăia într-un sistem foarte religios, aproape de Templul din Ierusalim și înconjurat de preoți, pentru problema vieții veșnice el a apelat la Mântuitorul Cristos. Domnul Isus l-a iubit, și-a făcut timp de el și i-a răspuns. Crezi că ai nevoie de viață veșnică?

2. Temporaritatea vieții. Moise a trăit o sută douăzeci de ani și totuși a afirmat că ,,...ni se duc anii ca un sunet”. Din lipsă de timp multe lucruri au rămas nefăcute și mulțimea responsabilităților vieții ne hărțuiește în fiecare zi, conturând ideea de stres în mintea noastră. De ce ar trebui să amânăm un lucru de care depinde veșnicia noastră?

3. Nevoia de iertare. Am acumulat multă vinovăție în anii care s-au scurs și judecata lui Dumnezeu de la sfârșitul timpului este aproape. În Ierihon, aproape de Ierusalim trăia un om care reușise să strângă o avere considerabilă prin colectarea taxelor pentru Cezarul de la Roma. Cu inima sufocată de vinovăție a profitat de trecerea Mântuitorului Isus prin orașul său și datorită mulțimii s-a urcat într-un pom ca să-L poată vedea. Dintre toți oamenii din oraș, Domnul S-a oprit sub pomul unde era Zacheu și a stat de vorbă cu el, autoinvitându-Se în casa lui. Ești dispus să plătești prețul pentru a fi iertat, vindecat și eliberat?

4. Nevoia de împăcare, siguranță și semnificație. Fiul risipitor a fost copilul unui om foarte bogat. Luând hotărâri greșite, a cheltuit jumătate din averea familiei, a plecat departe de acasă, și-a ruinat viața și a ajuns un cerșetor. Era fără bani, fără reputație, fără prieteni, fără viitor.  A fost suficient să vrea să se întoarcă acasă, ca să se poată împăca cu tatăl său, să aibă siguranța zilei de astăzi și să fie convins că și el contează pentru cineva. Crezi că ai nevoie de o schimbare profundă?

5. Nevoia să experimenteze mântuirea. Deși ministrul de finanțe al Etiopiei era un om realizat în toate planurile vieții, a făcut o foarte lungă călătorie la Ierusalim ca să se închine lui Dumnezeu. Creatorul a mobilizat îngeri și oameni să răspundă nevoilor și căutărilor lui. A fost însă nevoie de Casa lui Dumnezeu, de cartea lui Dumnezeu și de slujitorul lui Dumnezeu. Nu crezi că ai nevoie de aceste lucruri atunci când vrei să te închini?  Împărăția veșnică a lui Dumnezeu este reală, ea poate fi experimentată prin credință. Cu Dumnezeu te poți întâlni prin credință, mântuirea Sa și viața veșnică le poți avea prin credință. Credința reprezintă un angajament față de Dumnezeu, nu doar acceptarea intelectuală a existenței Sale. Tendința să fii religios este universală, însă cei mai mulți oameni religioși sunt nepracticanți ai propriei lor religii. Sunt religioși și sfinți la nivelul ideilor, însă departe de Dumnezeu și murdari de păcat la nivelul practicării vieții. Acumulând toate experinețele de până acum este cel mai potrivit timp și loc să-L cauți pe Dumnezeu, să te apropii de El cu pocăință și credință, să-ți mântuiești sufletul, luptând doar pentru ce poți avea și pentru ce merită cu adevărat să ai.

About the Author: Luigi Mitoi

Comments are closed.