Nov
20
2016

În Declarația de Independență a Statelor Unite ale Americii față de Marea Britanie, adoptată la 4 iulie 1776, este menționat dreptul inalienabil la viață, libertate și căutarea fericirii.

În Declarația de Independență a Statelor Unite ale Americii față de Marea Britanie, adoptată la 4 iulie 1776, este menționat dreptul inalienabil la viață, libertate și căutarea fericirii. Oamenii cred în mod greșit că succesul și achiziționarea lucrurilor materiale conduc la fericire, iar fericirea îi va face mulțumiți și, în consecință mulțumitori. Adevărul este altul. Oamenii cred că au suficient până când întâlnesc alți oameni care au mai mult decât ei.   Fericirea nu îi face pe oameni mulțumiți, însă mulțumirea îi face pe oameni fericiți. Nu întotdeauna Sărbătoarea mulțumirii și recunoștinței este ținută de oameni mulțumiți și recunoscători. Oamenii care trăiesc zilnic în nemulțumire nu pot fi mulțumiți la Thanksgiving, deci nimeni nu poate fi fericit doar de sărbători. Dacă circumstanțele vieții condiționează starea de mulțumire și recunoștință, atunci puțini oameni vor fi mulțumiți, pentru că deseori vor experimenta tot felul de crize și necazuri. Trăim într-o lume grăbită și imperfectă și din cauza așteptărilor neîmplinite de a fi iubiți și acceptați, oamenii sunt mai degrabă nerecunoscători și nemulțumitori.  Mulțumirea este o stare a inimii, este bucuria primirii unui dar valoros și nemeritat. Cel mai mare dar nemeritat este viața. Viața nu este formată din ani, ci din clipe, fiecare clipă fiind un mare dar, care provoacă starea de mulțumire și recunoștință, ce conduce la fericire. Fiecare clipă primită este o oportunitate de a repara o greșeală, de a-ți face un nou prieten, de a fi mai bun, de a învăța lucruri noi, de a-i ajuta pe alți oameni... Dacă nu ai folosit o clipă pentru a face ceva necesar, o altă clipă te așteaptă ca o a doua șansă. Fiecare clipă aduce o nouă oportunitate. Acesta este cel mai mare dar, CLIPA, noua oportunitate de a încerca încă o dată. Unul dintre lucrurile care lipsesc morților este tocmai această clipă, tocmai această oportunitate, tocmai această a doua șansă.  Starea de mulțumire și recunoștință este o disciplină a vieții, condiționată de câțiva factori:

1. Un nivel înalt de încredere în Dumnezeu. Credința este un mod de viață în care omul se încrede în Dumnezeu în totalitate, în fiecare clipă și pentru absolut toate lucrurile. Credința constă în ceea ce crezi despre Dumnezeu.

2. Un nivel înalt de disciplină spirituală. A fi duhovnicesc înseamnă a fi Templul Duhului Sfânt. Păcatul și răutatea care-l caracterizau pe om înainte de pocăință sunt schimbate în neprihănirea și bunătatea primite prin Cristos.

3. Un nivel înalt de răbdare în timpul încercărilor și suferințelor. Nu trebuie să fim mulțumitori pentru orice lucru, dar trebuie să fim mulțumitori în fiecare clipă. Nu o să fim mulțumitori pentru suferință, războaie sau infidelitate, însă o să fim mulțumitori în fiecare clipă.

Avem o nouă clipă, avem o nouă oportunitate, putem încerca din nou. Părintele ceresc Și-a înnoit înduararea încă o dată, o putem lua din nou de la început. Avem parte de o nouă șansă, deci fiți mulțumiți!

About the Author: Luigi Mitoi

Comments are closed.