Jul
23
2017

În lumea în care trăim unii oameni investesc mult mai mult timp în pregătirea pentru carieră decât în pregătirea pentru căsătorie

În lumea în care trăim unii oameni investesc mult mai mult timp în pregătirea pentru carieră decât în pregătirea pentru căsătorie. Alții acordă mai multă atenție ceremoniilor de nuntă decât maturizării tinerilor căsătoriți. Ce ar trebuie să știe mirii în ziua nunții?
I. Ar trebui să știe că a fi îndrăgostit nu este suficient pentru a avea o căsătorie fericită. Deși sună ciudat, adevărul este că pasiunea nu poate rezolva diferența educației, temperamentelor, intereselor, scopurilor, obiceiurile și sistemelor de valori dintre cei doi miri. Îndrăgostirea este o experiență emoțională cu caracter obsesiv, însă emoțiile se schimbă repede și uşor, iar obsesiile se sting imediat ce sunt satisfăcute. Tinerii îndrăgostiți se înțeleg bine acum pentru că nu trăiesc împreună în aceeași familie în care toate diferențele dintre ei vor produce adversitate.
II. Ar trebui să știe că dragostea romantică are două etape.
1. Îndrăgostirea este timpul în care facem de bună voie lucruri unul pentru celălalt, fără să ţinem cont de sacrificiile implicate. Persoana de care suntem îndrăgostiți pare desăvârșită și în această perioadă a încântării cei doi nu trebuie să lucreze la relație. În această perioadă orice altă prioritate din viața celor doi tineri trece pe plan secundar, iar restul lumii nu mai contează așa de mult.
2. Cunoașterea partenerului și iubirea acestuia pe limba lui. Există multe limbaje ale iubirii și fiecare persoană are un limbaj specific, de aceea trebuie iubită pe limba ei. Deseori, ce este important pentru unul dintre cei doi îndrăgostiți nu este important și pentru celălalt. Este ușor de înțeles faptul că pentru a învăța și a folosi limbajul partenerului despre iubire trebuie mult efort, înțelegere, maturitate, lepădare de sine, răbdare și o motivație foarte puternică.
III. Ar trebui să știe că fiecare seamănă foarte bine cu familia din care se trage. Într-o mare măsură fiecare suntem produsul mediului în care am crescut și am trăit în primii 20 de ani. Cei mai mulți copii seamănă cu părinții lor mai mult decât își dau seama. În această realitate a diferențelor dintre tinerii soți există două alternative:
1. Acceptarea tovarășului de viață, așa cum este.
2. Negocierea schimbării defectelor evidente.
Cel mai potrivit timp pentru schimbare este înainte de căsătorie, atunci când fiecare dintre cei doi este suficient de motivat să facă schimbările care asigură fericirea cuplului prin eliminarea comportamentelor care creează neînțelegeri.
IV. Ar trebui să știe că a-ți cere iertare este semnul că ești puternic și că iertarea nu este un sentiment. Nu cred că există familii fericite fără cererea și acordarea iertării. Cererea iertării presupune două lucruri, atât în relația cu Dumnezeu, cât și în relația cu partenerul:
1. Mărturisirea - recunosc că ceea ce am făcut rău sau nu am reușit să fac bine este un lucru pe care trebuie să-l schimb - iartă-mă te rog.
2. Pocăința - întoarcerea voluntară de la acel comportament greșit. Fericirea în căsătorie nu este o întâmplare, este doar rezultatul unui stil de viață, este o alegere. Mirii ar trebui să știe aceste lucruri în ziua nunții.

About the Author: Luigi Mitoi

Comments are closed.