Aug
24
2014

O viaţă de familie fericită este unul dintre cele mai mari daruri

 O viaţă de familie fericită este unul dintre cele mai mari daruri pe care un om le poate primi de la Dumnezeu. ,,Cine găseşte o nevastă bună, găseşte fericirea; este un har pe care-l capătă de la Domnul" (Prov. 18:22). Acest dar este potenţial pentru toţi tinerii care vor să se căsătorească, însă se activează printr-o alegere potrivită, prin ascultare de Dumnezeu şi prin asumarea responsabilităţilor de familie. În acest verset din Cartea Proverbelor, Solomon pune în evidenţă următoarele aspecte:

I. INIŢIATIVA CĂUTĂRII ESTE RESPONSABILITATEA BĂRBATULUI. Biblia îi dă prioritate bărbatului ca să-şi caute soţie - ,,Cine găseşte o nevastă”. Dacă bărbatul a găsit, se presupune că a căutat. Adam a căutat, Eva s-a lăsat găsită. Caracterul unui bărbat se verifică nu prin iniţiativa căutării, ci prin performanţa găsirii. Bărbatul are responsabilitatea să caute pentru că are privilegiul să conducă. Are responsabilitatea să caute pentru că are obligaţia să iubească ce a găsit.
II. SUCCESUL CĂUTĂRII DEPINDE DE CARACTERUL SOŢULUI. Din moment ce Biblia vorbeşte despre soţii bune, aceasta înseamnă că există şi soţii rele - ,,Cine găseşte o nevastă bună". Calitatea soţiei căutate depinde de spiritualitatea și moralitatea bărbatului care caută. Este responsabilitatea bărbatului să caute, însă locul, timpul şi atitudinea cu care caută determină ce găseşte. O fată bună trebuie căutată într-un loc potrivit, într-un timp potrivit, folosind metode potrivite. Testul care verifică cel mai bine calitatea unui bărbat este performanţa căsătoriei lui.
III. FERICIREA SOŢULUI DEPINDE DE CALITATEA SOŢIEI. Biblia asociază găsirea soţiei potrivite cu o viaţă fericită - ,,Cine găseşte o nevastă bună, găseşte fericirea”. Fericirea bărbatului depinde de calitatea soţiei, nicidecum de pachetul de muşchi, de performanţa maşinii, de înălţimea casei sau de mulţimea banilor.
IV. DARUL LUI DUMNEZEU TREBUIE IDENTIFICAT DE BĂRBAT. O soţie bună este un dar al lui Dumnezeu, care trebuie identificat de fiecare bărbat. Acesta este motivul pentru care bărbatul trebuie să-şi caute soţia împreună cu Dumnezeu. Un bărbat se căsătoreşte într-o zi, însă în funcţie de calitatea căsătoriei va fi fericit sau nefericit în fiecare zi. Dumnezeu îi dă fiecărui muritor o viaţă, însă fiecare hotărăşte ce face cu ea.

About the Author: Luigi Mitoi

Comments are closed.