Feb
1
2015

Treizeci de ani de existență

Astăzi Biserica Betania aniversează treizeci de ani de existență. Un vis, o experiență, o perspectivă... Visul Pastorului Teodor Luca a devenit experiența Bisericii Betania, având perspectiva continuării călătoriei spre cer. Această istorie este îmbibată de dragostea lui Dumnezeu, prezentă în viața fiecărui membru al comunității. Câte rugăciuni a ascultat Dumnezeu în acești treizeci de ani! Câți bolnavi a vindecat, câți păcătoși cu sufletul împovărat au primit iertarea de păcate în această perioadă! Cât de mult a investit Dumnezeu în tot acest timp! Din aceste motive și pentru multe altele, aniversarea aceasta este un simbol al mulțumirii față de Dumnezeu, este o celebrare a bunătății Sale, este o sărbătoare închinată Lui. Noi, membrii Bisericii Betania, mari și mici, mai vechi sau mai noi, ne închinăm cu recunoștință lui Dumnezeu și Îi aducem slavă.

Această perioadă de treizeci de ani înseamnă 360 de luni, 1,560 de săptămâni, 10,950 de zile și 262,800 de ore - fără a considera anii bisecți. În această perioadă de treizeci de ani au existat aproximativ 10,920 ore de serviciu divin - în zilele de duminica și joia - în care timp s-au rostit aproximativ 7,800 de predici. Cât de mult a investit Dumnezeu în membrii bisericii în toată această perioadă!

Istoria de treizeci de ani este scrisă cu lacrimile și bucuriile fiecăruia dintre credincioșii care s-au închinat de-a lungul acestor ani în Biserica Betania. Ei se identifică cu istoria acestor de ani, pentru că sunt o parte însemnată din anii vieții lor. Acești oameni au venit de câteva ori pe sătămână la biserică, au lucrat voluntar la construcția sau remodelarea celor patru clădiri de cult prin care biserica a trecut în această perioadă. Ei au donat din banii lor de fiecare dată, au plâns la fiecare durere a cuiva și s-au bucurat la fiecare sărbătoare a vreunuia dintre ei. Oamenii aceștia sunt minunați și într-o zi Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Se va întoarce după ei ca să-i ducă în cer pentru totdeauna. Atunci El îi va răsplăti pentru prezența și punctualitatea la biserică, pentru slujire și implicare, pentru post, rugăciune și dărnicie, pentru vizitarea unui bolnav, pentru ajutarea unui sărac, pentru încurajarea unui dezamăgit, pentru misiune și evanghelizare.

Cu ocazia acestei aniversări, doresc să-i mulţumesc Pastorului fondator, Teodor Luca, pentru pasiunea şi dedicarea cu care a slujit biserica, alături de soția dumnealui, sora Estera, şi de fiicele dumnealor - Gabriela şi familia ei, Lavinia şi Melania. Apoi doresc să mulțumesc grupului de credincioși fondatori care, alături de pastorul Teodor Luca, au fondat Biserica Betania. Îmi exprim recunoștința față de Pastorii Asistenți, de Corpul Pastoral, de Președinte, de Comitetul Bisericii, de lideri și dirijori, de departamente și formații, de grupuri și voluntari. De asemenea, vreau să mulțumesc fiecărui membru al bisericii și fiecărei persoane care s-a închinat împreună cu noi, apreciind mult fiecare slujire, implicare, dărnicie, efort și sacrificiu. Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc cu recunoștință familiei mele, soției mele, Carmen și copiilor, pentru că mi-au fost alături în slujire. Dumnezeu să fie lăudat și Dumnezeu să binecuvânteze în continuare Biserica Betania!

About the Author: Luigi Mitoi

Comments are closed.